Sposób przygotowania:
Rolady schabowe z mięsem i grzybami
Przygotuj farsz - cebulę, ok. 1/3 pieczarek i 2 ząbki czosnku posiekaj grubo i podsmaż na patelni. Mięso z rosołu wraz z marchewką i podsmażonymi warzywami zmiel w maszynce do mięsa. Przełóż z powrotem na patelnię i chwilę podsmaż. Odstaw do wystudzenia. Mięso pokrój na kotlety i rozbij tłuczkiem przez folię na dość cienkie płaty. Każdy z nich posmaruj musztardą i farszem. Zwiń roladki, zakładając boki mięsa do środka. Owiń dobrze bawełnianą nicią lub zepnij szpilkami do rolad. Rozgrzej tłuszcz w dużym rondlu i obsmaż mocno rolady ze wszystkich stron. Podlej bulionem i odrobiną wody, przykryj i duś ok. 10 minut. Dodaj grubo posiekaną resztę pieczarek, cebulę i czosnek. Duś w dalszym ciągu do miękkości mięsa - ok. 50 - 60 minut. Miękkie rolady wyjmij z sosu i odwiń nici. Sos zmiksuj na gładko, dopraw do smaku. Włóż do sosu rolady i podgrzej razem. Podawaj z ziemniakami z wody lub kluskami i sałatką z pieczonych buraczków.