Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Rolady serowo-czosnkowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Mięso,czosnek,sery.......

Rolady serowo-czosnkowe

Składniki:

Rolady serowo-czosnkowe

 

  • 900 g sznycli z szynki
  • 20 dag twarogu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 serek topiony(100 g)
  • 1-2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka majonezu
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Rolady serowo-czosnkowe
Sznycle delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Oprószyć solą i pieprzem.Twaróg połączyć z serkiem topionym,przeciśniętym przez praskę czosnkiem,musztardą,majonezem.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Przygotowany farsz nakładać na mięso i zwijać w roladki.Dokładnie związać nitką lub spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na oleju z każdej strony..Przełożyć do garnka.Podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem około 30 min.Przestudzić.Usunąć nitki(wykałaczki).Panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.Podawać z frytkami,ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.