Sposób przygotowania:
Rolady wołowe w sosie
Mięso umyć i osuszyć, pokroić na plastry około 2 cm. Bardzo dokładnie rozbić tłuczkiem do mięsa aby powstał cienki i duży płat mięsa, każdy plaster posmarować musztardą, i opruszyć solą i pieprzem.
Mięso mielone włożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę marynowaną paprykę i ogórki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokroić cebulę.Doprawić do smaku i wymieszać.
Na każdy plaster mięsa nakładać farsz i zwinąć rolady. Każdą spiąć wykałaczką .
Olej rozgrzać i ułożyć rolady dobrze obsmażyć z której strony, dusić około 40 minut często podlewać bulionem i odwracać rolady.
Mięso mielone włożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę marynowaną paprykę i ogórki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokroić cebulę.Doprawić do smaku i wymieszać.
Na każdy plaster mięsa nakładać farsz i zwinąć rolady. Każdą spiąć wykałaczką .
Olej rozgrzać i ułożyć rolady dobrze obsmażyć z której strony, dusić około 40 minut często podlewać bulionem i odwracać rolady.