Sposób przygotowania:
Polędwice wołowe w sosie chrzanowym
Polędwicę umyć, osuszyć,rozbić, posolić i popieprzyć, obsypać ziołami. Odstawić na 3 godz. Następnie przygotować farsz. Cebulę obrać, pokroić drobniutko w kostkę, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Mięso wymieszać z cebulą, jajkami, startym serem i pokrojoną natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Na polędwicę wołową wyłożyć farsz, zwinąć w roladę. Polędwicę zawinąć w folię aluminiową,położyć na brytfannę, włożyć do nagrzanego piekarnika w temp.200 stop, po ok.8 minutach, zmniejszyć temperaturę do 180 i piec jeszcze ok.35 minut. Wyjąć polędwicę, ostudzić, pokroić w roladki. SOS CHRZANOWY Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, rozetrzeć. Do mąki dodać chrzan, śmietanę, sól i pieprz, rozmieszać bulionem wołowym, zagotować. Na talerzu ułożyć polędwiczki, podawać z sosem chrzanowym, udekorować natką i keczupem
msewka