eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Rolady wołowe w sosie pieczarkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Rolady wołowe w sosie pieczarkowym,podane z ryżem smakują doskonale.

Rolady wołowe w sosie pieczarkowym

Składniki:

Rolady wołowe w sosie pieczarkowym

 

  • 4 plastry wołowiny
  • 20-30 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • 15 dag startego żółtego sera
  • sól,pieprz do smaku
  • Sos pieczarkowy Łowicz (350g)
  • olej lub smalec

Sposób przygotowania:

Rolady wołowe w sosie pieczarkowym
Plastry wołowiny dokładnie płuczemy, osuszamy. Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i posypujemy solą i pieprzem.Dodajemy pieczarki z cebulą,wcześniej uduszone na maśle. Posypujemy żółtym serem. Zwijamy mięso z farszem w zgrabne roladki spinamy je wykałaczkami.Panierujemy w mące obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron. Gotowe przekładamy do rondla. Dodajemy Sos Pieczarkowy Łowicz, wymieszany z 3/4 szklanką wody.Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Podajemy z ryżem