Sposób przygotowania:
Rolady z karczku
Pokrojony na plastry karczek oprószamy solą czosnkową i pieprzem i odkładamy do lodówki. Do zmielonej szynki wbijamy jajko, dodajemy tartą bułkę, drobno pokrojona cebulę i natkę pietruszki.
Wszystko łączymy i doprawiamy przyprawami do smaku.
Przygotowany mięsny farsz nakładamy na plastry karczku i zwijamy roladki. Można spiąć wykałaczką.
Zasmażamy najpierw zawinięcia roladek na rozgrzanym tłuszczu a później całe roladki. Obsmażone roladki przekładamy do rondla i podlewamy wodą. Można oprószyć przyprawą i dusimy do miękkości.
Wszystko łączymy i doprawiamy przyprawami do smaku.
Przygotowany mięsny farsz nakładamy na plastry karczku i zwijamy roladki. Można spiąć wykałaczką.
Zasmażamy najpierw zawinięcia roladek na rozgrzanym tłuszczu a później całe roladki. Obsmażone roladki przekładamy do rondla i podlewamy wodą. Można oprószyć przyprawą i dusimy do miękkości.