iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Rolady z karków z skórką chleba

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cały urok i smak tkwi w skórce chleba :)

Rolady z karków z skórką chleba

Składniki:

Rolady z karków z skórką chleba

 

  • 1 kg karkówka,
  • musztarda,
  • 30 dag boczek wędzony,
  • 4 szt ogórek kiszony,
  • majeranek,
  • olej kujawski,
  • wykałaczki,
  • skórki chleba,
  • cebula

 

Sposób przygotowania:

Rolady z karków z skórką chleba
Karkówkę myjemy osuszamy i kroimy w plastry . Rozbijamy tłuczkiem najlepiej prze folię . Mięso lekko doprawiamy solą pieprzem i majerankiem .Smarujemy musztardą. Ogórki kiszone kroimy w słupki cebule obieramy kroimy w piórka ,odkrawamy skórki od chleba. Na doprawione mięsodajemy słupek ogórka kiszonego ,cebulę i kawałek skórki od chleba . Zawijamy mięso w roladę .Spinamy wykałaczką .Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy są brunatne podlewamy wodą z dodatkiem bulionu -kostki rosołowej ,dusimy pod przykryciem do miękkości .Przed podaniem usuwamy wykałaczki

Tagi:

chleb