Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Rolady z karkówki z cebulą i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Rolady z karkówki z cebulą i żółtym serem są bardzo kruche dzięki dodatkowi musztardy, która im daje niepowtarzalny smak.

Rolady z karkówki z cebulą i żółtym serem

Składniki:

Rolady z karkówki z cebulą i żółtym serem

 

  • 4 plastry karkówki
  • 4 plastry żółtego sera
  • 4 łyżki musztardy
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Rolady z karkówki z cebulą i żółtym serem
Plastry mięsa dokładnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso z jednej strony posmarować musztardą.

Na każdy plaster mięsa ułożyć plaster sera i część cebuli. Ciasno zwinąć roladki, spiąć je wykałaczkami. Roladki podsmażyć na tłuszczu, zalać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości.

Sos doprawić do smaku, zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.

Gotować razem kilka minut i podawać.

Tagi:

mięso danie