Sposób przygotowania:
Rolady z karkówki z cebulą i żółtym serem
Plastry mięsa dokładnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso z jednej strony posmarować musztardą.
Na każdy plaster mięsa ułożyć plaster sera i część cebuli. Ciasno zwinąć roladki, spiąć je wykałaczkami. Roladki podsmażyć na tłuszczu, zalać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości.
Sos doprawić do smaku, zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.
Gotować razem kilka minut i podawać.
Na każdy plaster mięsa ułożyć plaster sera i część cebuli. Ciasno zwinąć roladki, spiąć je wykałaczkami. Roladki podsmażyć na tłuszczu, zalać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości.
Sos doprawić do smaku, zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.
Gotować razem kilka minut i podawać.