olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Rolady z piersi kurczaka z boczkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rolady z piersi kurczaka z boczkiem oraz cebulą to ciekawe połączenie smaków zwłaszcza dla wielbicieli drobiu.

Rolady z piersi kurczaka z boczkiem i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolady z piersi kurczaka z boczkiem i cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Rolady z piersi kurczaka z boczkiem i cebulą
Cebulę obieram, a następnie kroję i podsmażam na niewielkiej ilości oleju. Boczek wędzony kroję, a następnie podsmażam i łączę go z podsmażoną cebulą. Piersi z kurczaka przecinam wzdłuż, po czym wybijam je za pomocą tłuczka i doprawiam pieprzem, słodką papryką i Vegetą. Na każdy kawałek nakładam łyżkę farszu powstałego z połączenia cebuli z boczkiem, po czym piersi zwijam, obtaczam w rozmąconym jajku i bułce tartej i układam na rozgrzanym na patelni oleju. Po obsmażeniu rolady przekładam ją na drugą stronę. Obsmażone rolady przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika. Rolady piekę przez 35 minut w piekarniku, a w połowie pieczenia podlewam je bulionem.
Rolady z piersi kurczaka z boczkiem i cebulą
Cebulę obieram, a następnie kroję i podsmażam na niewielkiej ilości oleju.
Rolady z piersi kurczaka z boczkiem i cebulą
Na każdy kawałek nakładam łyżkę farszu powstałego z połączenia cebuli z boczkiem, po czym piersi zwijam, obtaczam w rozmąconym jajku i bułce tartej i układam na rozgrzanym na patelni oleju.
Rolady z piersi kurczaka z boczkiem i cebulą
Po obsmażeniu rolady przekładam ją na drugą stronę.
Rolady z piersi kurczaka z boczkiem i cebulą
Obsmażone rolady przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika.