WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1715]

Roladki drobiowe z grzybami suszonymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki drobiowe z piersi kurczaka faszerowane zmielonymi grzybami suszonymi wcześniej ugotowanymi oraz cebulką. Panierowane i smażone.

Roladki drobiowe z grzybami suszonymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z grzybami suszonymi

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z grzybami suszonymi

ETAP 1:

Suszone grzyby włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Namoczyć tak przez kilka godzin lub nawet całą noc a następnie ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Odcedzić i wystudzić.

Cebulkę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do grzybów.

Grzyby z cebulą zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać do farszu ok. 0,5 łyżki bułki tartej i doprawić sola i pieprzem. Wymieszać.

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i rozkroić na 2 lub 3 filety. Każdy lekko rozbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem. Posmarować każdy filet farszem i zwinąć w roladki.

Roladki panierować w roztrzepanym jajku i w bułce tartej i włożyć na gorący olej na patelnię. Smażyć po kilka minut z każdej strony.

Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką. Można też wystudzić i podawać na zimno pokrojone w plastry.

Rolaski drobiowe z grzybami suszonymi
Roladki z grzybami w trakcie smażenia na patelni
Rolaski drobiowe z grzybami suszonymi
Filety z piersi zwinięte z farszem w roladki
Rolaski drobiowe z grzybami suszonymi
Fi;ety z kurczaka posmarowane zmielonymi grzybami z cebulą
Rolaski drobiowe z grzybami suszonymi
Suszone grzyby zalane zimną wodą do namoczenia