Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

SUPERPRZEPIS

Rolmops enoki

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Rolmopsy - łatwe i tanie, powszechnie znane i lubiane, dobre na każdą okazję.

Rolmops enoki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rolmops enoki

 

  • śledzie matiasy marynowane
  • 1 (lub więcej) ogórek kiszony lub marynowany
  • 1 (lub więcej) burak czerwony marynowany
  • grzybki enoki
  • kolendra lub zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Rolmops enoki
Oczywiście dokładna ilość składników zależy od tego ile sztuk rolmopsów chcemy zrobić. Śledzie należy wcześniej zamarynować albo według swojego ulubionego przepisu albo według jednego z przepisów na gotujmy. Ogórek i burak należy pokroić na małe słupki a filety matiasa przekroić na pół wzdłuż. Na każdej połówce śledzia położyć po jednym kawałku ogórka, buraka i kilka grzybków, zawinąć i nadziać na widelec tak, żeby rolmops utrzymał swoją formę - wykałaczki nie są potrzebne. Tuż przed podaniem wetknąć mały kawałek, lub dwa, kolendry. *grzybki enoki jak najbardziej można spożywać na surowo i jeśli nie są one dostępne to można je zastąpić innymi grzybkami.
Rolmops enoki
Matiasy w oleju trzeba zamarynować przed robieniem rolmopsów.
Rolmops enoki
Grzybki enoki są dobre do wszystkiego nawet rolmopsów.