Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Rolmopsy marszałkowskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetna zakąska na czerwcowe dni.

Rolmopsy marszałkowskie

Składniki:

Rolmopsy marszałkowskie

 

 

Sposób przygotowania:

Rolmopsy marszałkowskie

                                             Ze śledzi usunąć wnętrzności, oczyścić, opłukać. Zalać zimną woda i odstawić na 12 godzin w chłodnym miejscu. Śledzie wyjąć i przepłukać, zdjąć z nich skórkę, usunąć ości po czym ponownie przepłukać. Cebulę obrać, pokroić w plastry. Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Na każdym płacie śledzia położyć plasterek cebuli i papryki. Płat zwinąć w rulon, spiąć drewnianą wykałaczką i ułożyć na stole. Zalać olejem i odrobiną octu. Następnego dnia rolmopsy za gotowe do spożycia. Wyłożyć na półmisek i udekorować kawałeczkami skórki od cytryny.



Tagi:

śledzie