Niki22

Niki22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 41]

Rolowana pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Rolowana pierś z kurczaka to przepis nietypowy ponieważ w nim mięso jest gotowane. To świetna alternatywa dla ludzi dbających o linię jak i dla urozmaicenia codziennego menu. Smacznego.

Rolowana pierś z kurczaka

Składniki:

Rolowana pierś z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Rolowana pierś z kurczaka

ETAP 1:

Rolowana pierś z kurczaka
Na rozbitej piersi układamy twaróg oraz ogórek

Pierś z kurczaka pozbawiamy wszelkich błonek i delikatnie rozbijamy. Posypujemy papryką, pieprzem oraz solą. Następnie układamy ser biały oraz ogórek (ja używam ogórków które przygotowuję na zimę z papryką chilli)

ETAP 2:

Rolowana pierś z kurczaka
Zrolowaną pierś posypujemy z wierzchu przyprawami

Tak przygotowaną pierś rolujemy i zapinamy za pomocą wykałaczki. Następnie posypujemy z wierzchu przyprawami. Kolejno wkładamy ją do rękawa i mocno związujemy oba końce.

ETAP 3:

Rolowana pierś z kurczaka
Podajemy na ciepło z sałatką ze świeżych warzyw

W garnku zagotowujemy wodę (powinno jej być tyle by zakryła roladę) i wrzucamy roladkę. Gotujemy nie dłużej niż 8 min. Podajemy na ciepło z sałatką ze świeżych warzyw.