rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Rosól drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najbardziej tradycyjny chyba rosół

Rosól drobiowy

Składniki:

Rosól drobiowy

 

  • 1 średni kurczak(1,2kg)
  • włoszczyzna bez kapusty
  • kostka rosoława drobiowa o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 1 obrana cebula

 

Sposób przygotowania:

Rosól drobiowy
Kurczaka myjemy,oczyszczamy i zdejmujemy skórę.Włoszczyzne obieramy i myjemy.Całego lub poporcjowanego kurczaka wkładamy do garnka,zalewamy wodą,dorzucamy kostkę oraz włszczyznę i gotujemy na wolnym ogniu aż wszystkobedzie miękke.W trakcie gotowania wkładamy jescze opieczona nad ogniem cebulę,wtedy rosół bedzie miał piękny przejrzysty kolor.Podawać z drobnem makaronem lub tylko z warzywami i miesem.