Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rosół drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smakowity rosół, najlepiej podawać go z ziemniakami posypany zieleniną

Rosół drobiowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rosół drobiowy

 

  • 1 szt porcja rosołowa,
  • 1 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1 szt cebula,
  • 1/2 kg ziemniaki,
  • 1 łyżka zielenina,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1 szt bulionetka

 

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowy
Porcję rosołową włożyć do garnka z 1l wrzącej wody. Dodać bulionetkę, starte na tarce warzywa i gotować około 40 minut. Oddzielnie w garnku ugotować ziemniaki z dodatkiem soli. Rosół przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z ziemniakami posypany zieleniną.
Rosół drobiowy
Etap 1