Sposób przygotowania:
Rosół na piwie.
Do dużego garnka nalać litr wody,włożyć umytego,sprawionego
kurczaka,włoszczyznę z supermarketu lub z mrożonki,listki laurowe,
kilka kulek ziela angielskiego,obraną,przepołowioną cebulę opalić na palniku na płaskiej stronie,potem wrzucić do lekko pyrczącego wywaru.Gotować niecałą godzinę na średnim ogniu.Potem wyjąć kurczaka i włoszczyznę z garnka,posiekać kawałki gotowanej marchewki i korzenia białej pietruszki i posypać na talerze z ugotowanym i odcedzonym makaronem i zasypać umytą,posiekaną natką pietruszki.Rosół zaś doprawić piwem jasnym lub ciemnym,dodać trochę maggi lub sosu worceste-
-ra,pieprz,sól.Zamieszać,spróbować i rozlewać rosół na głębokie talerze z gotowym makaronem i jarzynką.
kurczaka,włoszczyznę z supermarketu lub z mrożonki,listki laurowe,
kilka kulek ziela angielskiego,obraną,przepołowioną cebulę opalić na palniku na płaskiej stronie,potem wrzucić do lekko pyrczącego wywaru.Gotować niecałą godzinę na średnim ogniu.Potem wyjąć kurczaka i włoszczyznę z garnka,posiekać kawałki gotowanej marchewki i korzenia białej pietruszki i posypać na talerze z ugotowanym i odcedzonym makaronem i zasypać umytą,posiekaną natką pietruszki.Rosół zaś doprawić piwem jasnym lub ciemnym,dodać trochę maggi lub sosu worceste-
-ra,pieprz,sól.Zamieszać,spróbować i rozlewać rosół na głębokie talerze z gotowym makaronem i jarzynką.
Ania Hosz
marietta
AnetaŚw
marietta