gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa pełna warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowaną zupę jarzynową z dużą ilością warzyw moja rodzina bardzo lubi i często gotuję ją latem.

Zupa pełna warzyw

Składniki:

Zupa pełna warzyw

 

Sposób przygotowania:

Zupa pełna warzyw

ETAP 1:

Zupa pełna warzyw
Porcję rosołową przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.

Porcję rosołową zalewamy wodą i gotujemy.

ETAP 2:

Zupa pełna warzyw
Przygotowujemy warzywa do zupy: fasolkę kroimy na kawałki.

Fasolkę obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki.

ETAP 3:

Zupa pełna warzyw
Do fasolki dodajemy pokrojoną kalarepę i marchewki.

Kalarepę obieramy i kroimy w słupki, młode marchewki płuczemy i kroimy w plasterki. Warzywa te wrzucamy do wywary, gotujemy.

ETAP 4:

Zupa pełna warzyw
Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski.

Kapustę szatkujemy.

ETAP 5:

Zupa pełna warzyw
Ziemniaki, cukinię i poszatkowaną kapustę dodajemy do zupy.

Cukinię i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do zupy wrzucamy następne warzywa z liściem maggi.

ETAP 6:

Zupa pełna warzyw
Na koniec do zuppy dodajemy posiekaną botwinkę.

Botwinkę płuczemy i siekamy. Dodajemy do zupy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie, w między czasie doprawiamy do smaku solą oraz kostkami rosołowymi. Na koniec zupę zabielamy mlekiem wymieszanym z mąką.
Smacznego :)