Sposób przygotowania:
Rosół wg Alex
Kurczaka i indyka umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować ok. 30-40minut. Warzywa obrać, umyć, poprzekrawać na pół, ułożyć na suchej patelni i na dużym ogniu zrumienić. Włożyć warzywa do garnka, dodać przyprawy , posolić i gotować jeszcze ok. 20 minut. Por oczyścić, pokroić drobno i wrzucić do zupy, gotować jeszcze kilka minut. W tym czasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Marchewkę wyjąć z zupy i pokroić w kostkę. Wrzucić z powrotem. Seler i pietruszkę również można wkroić, chyba że wykorzystamy je do sałatki lub pasztetu. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać. Makaron rozłożyć na talerze, zalać gorącym rosołem i posypać natką.