marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rosół wołowy z kukurydzą i grzybami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zrobić wywar wołowy i dodać pozostałe składniki jak grzyby,kolby kukurydzy,sherry i przyprawy i gotować przez 20 min.Dać zawiesinę i gotowe.

Rosół wołowy z kukurydzą i grzybami.

Składniki:

Rosół wołowy z kukurydzą i grzybami.

 

  • Wkładka mięsna z kości wołowej,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 2 łyżki wytrawnego sherry,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 1 duża cebula pokrojona w paseczki,
  • ząbek czosnku sprasowany,
  • 225 g.małych kolb kukurydzy w kawałkach,
  • 5-6 suszonych,namoczonych grzybów,
  • 1,15 l.wywaru wołowego,sól,pieprz.

Sposób przygotowania:

Rosół wołowy z kukurydzą i grzybami.
Zrobić wywar na rosół wołowy:dać do garnka szponder wołowy i pokrojone suszone i namoczone grzyby,oraz cebulę też pokrojoną i gotować na wolnym ogniu.Zmieszać sos sojowy z dwiema łyżkami sherry i łyżką koncentratu pomidorowego i dodać do roso- -łu,a zarazem małe kolby kukurydzy z puszki(przedtem odsączyć) pokrojone na kawałki i jeszcze trochę ok.10 min.pogotować.Zrobić zawiesinę z wody i mąki i doprawić solą,zmiażdżonym czosnkiem oraz pieprzem mielonym.Podawać z ciepłymi bułeczkami.