Sposób przygotowania:
Rosół wołowy z mięsem
Mięso umyj, zalej w garnku zimną wodą i zagotuj. Gotuj ok. 20 minut i dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jarzyny. Gotuj na małym ogniu minimum godzinę. Dodaj zioła i przyprawy.
Gotuj w dalszym ciągu do miękkości mięsa.
Dopraw do smaku.
Wyjmij z rosołu mięso i te jarzyny, które chcesz dodać do zupy - u mnie tylko marchewka.
Pokrój w drobną kostkę.
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. Wiem, jestem leń! Taki rosół wymaga domowego makaronu, ale to innym razem.
Na talerze wyłóż makaron, pokrojone mięso i marchewkę. Nalej gorącego rosołu i podawaj udekorowane dużą ilością zielonej pietruszki.
Gotuj w dalszym ciągu do miękkości mięsa.
Dopraw do smaku.
Wyjmij z rosołu mięso i te jarzyny, które chcesz dodać do zupy - u mnie tylko marchewka.
Pokrój w drobną kostkę.
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. Wiem, jestem leń! Taki rosół wymaga domowego makaronu, ale to innym razem.
Na talerze wyłóż makaron, pokrojone mięso i marchewkę. Nalej gorącego rosołu i podawaj udekorowane dużą ilością zielonej pietruszki.
evita0007
jaNina