Sposób przygotowania:
Rosół z faszerowanymi ogórkami
Umyć mięso. Warzywa ( po za ogórkiem) obrać i umyć- opiec na patelni by cukry w nich zawarte zmieniły sie w karmel ( nadadzą smak rosołowi).Ułożyć w garnku mięso , warzywa i przyprawy. Zalać wodą .Wlać łyżeczkę maggi w płynie. Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować na małym ok. 1,5 godziny . Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić i doprawić do smaku solą i maggi. Zmielić kawałek mięsa obranego od kości ( bez skórki) -potrzeba 6 łyżek. Do mięsa dodać żółtko i kaszę mannę. Lekko osolić i dodać szczyptę pieprzu. Przygotować ogórki. Umyć . Ukroić 12 plastrów o grubości 1-1,5 cm . Delikatnie usunąć pestki ( ja obkrawałam małym nożykiem pozostawiając brzegi). Napełnić ogórki farszem. Ułożyć w garnku do gotowania na parze i gotować 15 minut od chwili kiedy zacznie wrzeć woda w dolnym garnku. Można podać sam rosół z ogórkiem lub z cienkim makaronem nitki. Ja podaję właśnie w ten sposób. Układam na talerzu porcję makaronu. Zalewam go rosołem. A na tym układam ogórki. Posypuję natka i zmielonym pieprzem.