Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Rosół z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Domowy rosół podany inaczej - zamiast domowego makaronu kapusta pekińska

Rosół z kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół z kapustą

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 liść kapusty białek
  • 1 mała cebula biała
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • kapusta pekińska - wg uznania służy jako "mkaron"

Sposób przygotowania:

Rosół z kapustą
Do garnka wkładamy oczyszczoną porcję rosołową i pierś z kurczaka, zalewamy wodą dodajemy sól ziele oraz liść laurowy i gotujemy przez około 15 minut, następnie ściągamy szumowinę i dodajemy obrane warzywa - marchew, pietruszkę oraz seler, liść kapusty jak i opieczoną na ogniu cebulę - całość gotujemy do miękkości warzyw na niewielkim ogniu, przed końcem gotowania dodaję połowę natki pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kapustę pekińską kroję w paseczki uzyskując postać "makaronu", ugotowaną pierś kroję w paski. Na talerz nakładam kapustę oraz mięsko zalewam rosołem i posypuję obficie pokrojoną tatką pietruszki
Rosół z kapustą
kapustę pekińską kroję w paseczki ala makaron
Rosół z kapustą
ugotowaną pierś z kurczaka również kroimy
Rosół z kapustą
na talerz nakładamy kapustę oraz mięsko i zalewamy