pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Rosół z królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowany wywar jest świetną bazą do sosów jak i możemy go zjeść z makaronem.

Rosół z królika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół z królika

 

Sposób przygotowania:

Rosół z królika
Kości królicze zalewam zimną wodą. Na małym ogniu zagotowuję. Solę do smaku i dodaję całe warzywa: marchewki oraz selera. Gotuję 45 minut po czym wrzucamy części zielone: natkę selera i pietruszki. Przyprawiam zielem angielskim, kardamonem, liściem laurowym oraz pieprzem. Gotuję jeszcze 30 minut. Gotowy rosół odcedzam pozbywając się kości i warzyw. Smacznego.
Rosół z królika
Kości królicze zalewam zimną wodą i gotuję
Rosół z królika
Do gotującego się mięsa dodaję warzywa oraz przyprawy
Rosół z królika
Przygotowany wywar przelewam przez sitko

Tagi:

mięso danie