Sposób przygotowania:
Rosół -z kur wielu
Do gotującej wody dodajemy umyte skrzydełka,obrany i przekrojony na pół czosnek, ziele, pieprz i liść laur.Gotujemy przez 3 minuty a następnie wrzucamy Kostki Rosołowe, obraną i pokrojoną w ćwiartki ( lub drobniej ) marchewę, pietruszkę, i seler. Następnie dodajemy obraną i opieczoną na ogniu cebulę, wrzucamy obwiązanego (białą nicią) wraz z natką liścia kapusty.Całość gotujemy na małym ogniu do chwili ,aż ważywa będą miękkie. ( możemy dosolić, ale sól znajduje się w kostkach rosołowych ) Zwracamy uwagę by nie rozgotowały się skrzydełka,w razie czego-mięso wyjmujemy. Po ugotowaniu rosołu wyrzucamy natkę z liściem kapusty oraz liść laurowy. Podajemy z makaronem lub klusiami własnej roboty i posypujemy wcześniej posiekaną natką pietruszki-jeśli ją mamy. SMACZNEGO.
Henia
Bogdano
evita0007