WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Rosół z kurczaka i gołębia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rosół mieszany, ugotowany na tuszkach z gołębia, oraz na pałkach z kurczaka z dodatkiem włoszczyzny i przypraw.

Rosół z kurczaka i gołębia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół z kurczaka i gołębia

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kurczaka i gołębia

ETAP 1:

Mięso umyć i włożyć do większego garnka. Wlać ok. 1,5 litra zimnej wody, lekko posolić i zagotować. Gotować ok. godziny na małym gazie. Zbierać wytwarzające się szumowiny.

W między czasie obrać i umyć warzywa. Wrzucić je do wywaru. Cebule wcześniej opalić nad palnikiem gazowym.

Dodać przyprawy i gotować kolejną godzinę aż warzywa będą miękkie. Doprawić rosół solą i pieprzem.

Ugotowany rosół przecedzić przez metalowe sito. Pałki z kurczaka i marchewkę włożyć z powrotem do rosołu.

Rosół podawać z makaronem.

Rosół z kurczaka i gołębia
Rosół po ugotowaniu i przecedzeniu z włożoną marchewką i pałkami
Rosół z kurczaka i gołębia
Warzywa wrzucone do wywaru z gołębia i kurczaka
Rosół z kurczaka i gołębia
Opalone cebule wrzucone do wywaru i warzyw
Rosół z kurczaka i gołębia
Tuszki gołębie i pałki z kurczaka włożone do garnka i zalane wodą.

Tagi:

zupa rosół