Sposób przygotowania:
Rosół z perliczki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać drobno. Perliczkę umyć, podzielić na ćwiartki, następnie zalać 1,7 lita zimnej wody.
Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę obrać, włożyć do garnka z perliczką. Dodać również liście laurowe oraz lubczyk.
Gotować na malutkim ogniu ok. 90 minut. Rosół doprawić do smaku solą , maggi oraz pieprzem. Marchewkę wyjąć z rosołu, pokroić w kostkę .
Na każdy talerz włożyć porcje makaronu, rosołu, włożyć marchewkę i posypać natką pietruszki.
Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać drobno. Perliczkę umyć, podzielić na ćwiartki, następnie zalać 1,7 lita zimnej wody.
Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę obrać, włożyć do garnka z perliczką. Dodać również liście laurowe oraz lubczyk.
Gotować na malutkim ogniu ok. 90 minut. Rosół doprawić do smaku solą , maggi oraz pieprzem. Marchewkę wyjąć z rosołu, pokroić w kostkę .
Na każdy talerz włożyć porcje makaronu, rosołu, włożyć marchewkę i posypać natką pietruszki.