szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

rosół z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wegetariański rosół z soczewicą

rosół z soczewicą

Składniki:

rosół z soczewicą

 

Sposób przygotowania:

rosół z soczewicą
Cebule obrać.Dwie cebule pokroić w ćwiartki, trzecią pokroić w drobną kostkę. Cebulę podsmażyc na rozgrzanym maśle.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Soczewicę osączyć z zalewy i wraz z warzywami zalać bulionem i gotować ok 50 min. Po tym czasię zupę zmiksować i jeszcze raz zagotować dodając podsmażoną cebulę maśle, kminek, sół i pieprz. Podawać posypaną świeżą kolendrą najlepiej z chlebkiem pita.

Tagi:

soczewica