Sposób przygotowania:
Rosół z wołowiny
Przygotowanie:
Opłukane mięso włożyć do garnka,zalać 2 litrami zimnej wody i zagotować.Włoszczyznę oczyścić,umyć i dodać do gotującego się na małym ogniu wywaru mięsnego.
Dosypać sól,pieprz i warzywko do smaku.Pod koniec dodać zarumienioną na blasze cebulę.liść laurowy i ziele angielskie.Gotować aż mięso zmięknie.Wołowinę wyjąć i pokroić na małe kawałki.Makaron ułożyć na talerzu,dodać pokrojoną marchewkę i mięso.Zalać gorącą zupą i podawać.
Opłukane mięso włożyć do garnka,zalać 2 litrami zimnej wody i zagotować.Włoszczyznę oczyścić,umyć i dodać do gotującego się na małym ogniu wywaru mięsnego.
Dosypać sól,pieprz i warzywko do smaku.Pod koniec dodać zarumienioną na blasze cebulę.liść laurowy i ziele angielskie.Gotować aż mięso zmięknie.Wołowinę wyjąć i pokroić na małe kawałki.Makaron ułożyć na talerzu,dodać pokrojoną marchewkę i mięso.Zalać gorącą zupą i podawać.