KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Rosól z żołądkami indyczymi

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rosół z żołądkami jest pożywny i syty.

Rosól z żołądkami indyczymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosól z żołądkami indyczymi

 

  • 4 pałki z kurczaka
  • 6 sztuk dużych żołądków indyczych
  • 2 marchewka
  • liście pora
  • ziele angielskie
  • veget-sól
  • natka pietruszki
  • liście selera

Sposób przygotowania:

Rosól z żołądkami indyczymi
Mięso myjemy i przekładamy do garnka zalewamy wodą.Wstawiamy na kuchenkę , gdy się zagotuje odcedzamy i zalewamy ponownie2 litrami wody,gotujemy.Gdy pojawią się szumowiny z mięsa pozbywamy się ich za pomocą łyżki.Następnie dodajemy ziele angielskie kilka ziarenek,włoszczyznę,solimy i przyprawiamy.Zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem.W między czasie opłukane oczyszczone z błonek żołądki kroimy na małe kawałki i obgotowujemy w osolonej wodzie 15 minut.Dodajemy do rosołu gotujemy 45 minut na wolnym ogniu.Pod koniec gotowania dodajemy kilka liści selera.Podajemy z posiekana natką pietruszki.
Rosól z żołądkami indyczymi
Do gotujacego się rosołu dodajemy włoszczyzne i wszystkie przyprawy .
Rosól z żołądkami indyczymi
Żołądki płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki
Rosól z żołądkami indyczymi
Obgotowane żołądki odcedzamy przelewamy zimną woda.
Rosól z żołądkami indyczymi
Żołądki dodajemy do gotującego się rosołu.