Sposób przygotowania:
Rosól z żołądkami indyczymi
Mięso myjemy i przekładamy do garnka zalewamy wodą.Wstawiamy na kuchenkę , gdy się zagotuje odcedzamy i zalewamy ponownie2 litrami wody,gotujemy.Gdy pojawią się szumowiny z mięsa pozbywamy się ich za pomocą łyżki.Następnie dodajemy ziele angielskie kilka ziarenek,włoszczyznę,solimy i przyprawiamy.Zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem.W między czasie opłukane oczyszczone z błonek żołądki kroimy na małe kawałki i obgotowujemy w osolonej wodzie 15 minut.Dodajemy do rosołu gotujemy 45 minut na wolnym ogniu.Pod koniec gotowania dodajemy kilka liści selera.Podajemy z posiekana natką pietruszki.
Pyza
KingaKosmala13
Pyza
KingaKosmala13
kasiunia.1981
Tu się nie mogę zgodzić.Ja do rosołu również dodaje żołądki a ponadto serca i zawsze wkładam je do garnka ze wszystkimi składnikam ,zalewam zimną woda i gotuję 3 godziny na małym ogniu i rosół zawsze jest klarowny.
KingaKosmala13