Sposób przygotowania:
Rosół ziołowy z brokułami
Do dużego garnka z wodą włożyć zmrożone udko kurczaka oraz oczyszczoną i umytą włoszczyznę. Poza tym dodać różyczki brokułowe mrożone i gałązkę świeżego lubczyku za- -miast maggi pod koniec. Cebulę po obraniu i opłukaniu przekroić na pół i obie połówki opiec na palniku, po czym wrzucić do garnka z wywarem. Wrzucić kilka kulek ziela angielskiego i kilka listków listków laurowych. Gotować z 45 min. na średnim ogniu pod przykryciem. Potem przecedzić wywar przez druciane sitko do innego mniejszego garnka, przedtem wyjmując na cedzaku udko. Część warzyw jak marchewki posiekać drobno na desce i zsunąć ponownie do garnka z wywarem. Doprawić zupę solą, pieprzem i ziołami z saszetek. Potem nalewać do talerzy głębokich z uprzednio ugotowanym makaronem nitki posiekanym natką.