iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Rosołek z pieczarką i lubczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Delikatny aromatyczny i pożywny rosołek

Rosołek  z pieczarką  i lubczykiem

Składniki:

Rosołek z pieczarką i lubczykiem

 

  • 1/2 szt kurczak (około 1kg),
  • 2 szt marchewka,
  • 1 opakowanie makaron,
  • pieprz,
  • liść laurowy,
  • natka pietruszki,
  • pieczarki,
  • 1 łyżeczka masło,
  • 1 łyżka ziarenka smaku
  • 1 szt pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Rosołek z pieczarką i lubczykiem
Do garnka z wodą wkładamy 1/2 szt kurczaka ,kilka ziarenek pieprzu i liść laurowy .Gotujemy ok 15 min .Marchewkę i pietruszkę obieramy z skórki i ścieramy na tarce duże oczka Dodajemy kucharka ,startą marchewkę i pietruszkę .Gotujemy na małym płomieniu pod przykryciem .Pieczarki obieramy z skórki i kroimy w plasterki Na patelni na masełku podsmażamy pokrojone pieczarki smażymy i dodajemy do rosołu . Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy od kości ,z powrotem wkładamy do zupy .Gotujemy i dodajemy makaron i jeszcze chwile gotujemy .Doprawiamy do smaku pieprzem świezo zmielonym, ,pokrojoną natką lubczyka i pietruszki .