Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Rostbef gotowany z kapustą włoską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dużo białka, żelaza i luteiny (zdrowej dla oczu)

Rostbef gotowany z kapustą włoską

Składniki:

Rostbef gotowany z kapustą włoską

 

  • 400 g chudego rostbefu
  • Połówka pokrojonej na cztery części kapusty włoskiej (400 g)
  • 2 łyżki (30 g) mrożonej krojonej w paski włoszczyzny
  • Szczypta suszonego tymianku
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Rostbef gotowany z kapustą włoską

Rostbef włóż do małej ilości lekko osolonej wrzącej wody, dodaj tymianek i gotuj. Kiedy mięso będzie miękkie dodaj kapustę włoską i włoszczyznę i gotuj jeszcze 10 minut.

Po ugotowaniu pokrój mięso na cienkie plastry, obok każdego połóż porcję kapusty włoskiej i porcję ugotowanej włoszczyzny.


  170 kcal/1 porcję.


Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla cukrzyków.

Tagi:

kapusta