motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Rostbef z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny dodatek do wielu potraw

Rostbef z cebulką

Składniki:

Rostbef z cebulką

 

  • 60 dkg wołowiny bez kości - rostbef
  • 2 cebule
  • olej
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Rostbef z cebulką
Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Następnie mięso oczyścić z błonek i ewentualnego tłuszczu. Rostbef pokroić w grube plastry, każdy lekko ubić tłuczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Następnie skropić olejem i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Obraną cebulę pokroić w półplasterki. Na rozgrzanej patelni z 3 łyżkami oleju zeszklić cebulkę. Cebulkę przełożyć na talerz. Na pozostałym oleju usmażyć mięso po 10 minut z każdej strony. Usmażone plastry mięsa położyć na talerzu, posolić i na każym rozłożyć podsmażoną cebulkę.