WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Rostbef wolno pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Długo pieczona wołowina w niskiej temperaturze. Pyszna, różowa i soczysta. Idealna jako wędlina krojona bardzo cienko.

Rostbef wolno pieczony

Składniki:

Rostbef wolno pieczony

 

Sposób przygotowania:

Rostbef wolno pieczony
Mięso w temperaturze pokojowej myjemy, usuwamy wszystkie błony i osuszamy dokładnie. Nacieramy solą, pieprzem i słodką papryką.

Olej mocno rozgrzewamy na patelni i obsmażamy na nim mięso. Następnie wkładamy je na kratkę piekarnika nagrzanego do 80 stopni. Układamy na nim gałązki rozmarynu i pieczemy przez ok 4 godziny.

Pod mięso podstawiamy blaszkę. Wyjmujemy do odpoczęcia i bardzo cienko kroimy.