dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Rostbef po angielsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cudowne różowe mięsko, idealne z sosem chrzanowym

Rostbef po angielsku

Składniki:

Rostbef po angielsku

 

Sposób przygotowania:

Rostbef po angielsku
Dokładnie oczyszczony z błon rostbef marynujemy w całości w marynacie przygotowanej z: oleju, musztardy, czosnku, pieprzu, rozmarynu, cukru, czerwonej papryki i pokruszonej kostki wołowej. Zamarynowane mięso owijamy szczelnie folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok 3-4 godz. Wyciągamy mięso z marynaty na blachę, marynatę przecedzamy przez gęste sito (zostawiamy w celu polewania mięsa w trakcie pieczenia). Pieczemy w temp 240st przez 5-10min a następnie schodzimy do temp 140-10st i tak pieczemy do osiągnięcia temp wewnętrznej 52-54 st tak, żeby było w środku różowe. Można podawać na zimno lub na gorąco.