Sposób przygotowania:
Rostbef z masłem i pieczonymi ziemniakam
Plastry rostbefu dopraw pieprzem i solą, po czym odstaw na 5 min. Młode ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym z gałązkami tymianku i plastrami z dwóch ząbków czosnku. Piecz pod przykryciem w temp. 170 stopni C przez ok. godz. Masło wyjmij z lodówki, aby nabrało temp. pokojowej. Dokładnie roztrzep je trzepaczką na pustą masę. Cebule pokrój w drobną kostkę i zagotuj z czerwonym winem. Poczekaj aż wino całe odparuje. Dodaj do niego zioła prowansalskie. Odcedź i ostudź, a następnie połącz z miękkim ubitym masłem. Zawiń w rulon w folię spożywczą i odstaw do lodówki na pół godz., aby stężało. Rostbef odsmaż na patelni na brązowy kolor. Podawaj z ziołowym masłem i upieczonymi ziemniakami. Można ugotować na parze warzywa
Pyza
malpa1649
Babciagramolka
Oj coś mi sie wydaje , że nie wiesz o czym mówisz . Miało być obsmażyć a nie odsmażyć . Obsmażyć - bo rosbef można smażyć na krwisto jak befsztyk lub rumiano . Podajesz przepis na klasyczny angielski obiad nie mając o tym pojęcia .