e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Rozetki z puree ziemniaczanego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ziemniaczane babeczki z piekarnika, polecam jako dodatek do ryb.

Rozetki z puree ziemniaczanego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rozetki z puree ziemniaczanego

 

Sposób przygotowania:

Rozetki z puree ziemniaczanego
Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, odcedzić. Przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Dodać sól, jajka, masło i oliwę, dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Masę ziemniaczaną przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać rozetki na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wstawić do piekarnika na ok. 25 min, aż rozetki się lekko zarumienią. Podawać na ciepło. Smacznego!
Rozetki z puree ziemniaczanego
Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie
Rozetki z puree ziemniaczanego
Ugotowane ziemniaki odcedzić, przecisnąć przez praskę do ziemniaków
Rozetki z puree ziemniaczanego
Do ziemniaków dodać sól, jajka, masło i oliwę, dokładnie wymieszać
Rozetki z puree ziemniaczanego
Masę ziemniaczaną przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać rozetki na wyłożoną papierem do pieczenia blachę