Sposób przygotowania:
Rożki kapuściane
Liście kapusty kroimy na pół w poprzek, górne części gotujemyw bulionie do miękkości.Wyjmujemy liście, dolewamy wodę i gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Posiekaną cebulę oraz pokrojoną na półplasterki kiełbasę smażymy na maśle, dodajemy posiekane dolne części kapusty. Podlewamy odrobiną wody. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy sos, doprawiamy do smaku sola i pieprzem,jesli trzeba, dodajemy makaron. Z kapusty robimy rożki i napełniamy je farszem z makaronu. Przed podaniem posypujemy startym serem.
Natala1210
jaNina
To trochę zamaskowany sosem makaron orkiszowy, który jest bardzo zdrowy, ale nieciekawie wygląda.
Sarenka
jaNina
Ja ze względu na dietę domowników musiałam ją ugotować w bulionie.
margolata
jaNina
Makaron orkiszowy jest podobny w smaku do makaronu pełnoziarnistego, który też preferuję w mojej kuchni ze względu na cenne wartości odżywcze.
evita0007
Luśka