iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Rożki serowe, naleśnikowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbia ja cała rodzina gdyż są doskonałym urozmaiceniem dla osób którym znudziły się tradycyjne krokiety.

Rożki serowe, naleśnikowe

Składniki:

Rożki serowe, naleśnikowe

 

Sposób przygotowania:

Rożki serowe, naleśnikowe
Z mąki mleka oraz 2 jajek miksujemy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki. Papryki kroimy w słupki smażymy na oleju 20 min następnie dodajemy koper oraz starty ser. Chwilę dusimy do czasu rozpuszczenia sera. Na połowę każdego placka wykładamy cienko farsz i składamy na pół następnie na połowę złożonego placka wykładamy pół łyżki farszu i składamy tak aby powstał rożek. Powstałe rożki maczamy w rozbełtanym jajku oraz obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju.