Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Naleśniki z serem i kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne naleśniki z serem i kaszą gryczaną

Naleśniki z serem i kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z serem i kaszą

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem i kaszą
CIASTO: Do miski wsypać mąkę,wlać mleko,wybić jajka,dodać olej i szczyptę soli. Mikserem dobrze wymieszać wszystkie składniki. Na rozgrzaną patelnię wlewać porcję ciasta naleśnikowego,smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor. FARSZ Cebulę obrać,drobno posiekać,przesmażyć na złoty kolor na tłuszczu. Ser zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do garnka wlać 1,5 szkl wody,dodać sól,zagotować. Wsypać kaszę do gotującej się wody,ugotować na sypko,ostudzić. Kaszę gryczaną wymieszać z serem,cebulą i jajkiem. Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem. Smarować farszem naleśniki,zwijać w rulon,podsmażyć naleśniki na patelni. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Naleśniki z serem i kaszą
Z podanych składników zostało przygotowane ciasto naleśnikowe
Naleśniki z serem i kaszą
Wszystkie składniki farszu połączone zostaną dobrze wymieszane
Naleśniki z serem i kaszą
Naleśniki usmażone farsz został wyłożony na naleśniki
Naleśniki z serem i kaszą
Podczas zwijania naleśników z kaszą i serem w rulon