alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Rożki z wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na obiad, mięso mielone w wersji bez kotleta

Rożki z wieprzowiną

Składniki:

Rożki z wieprzowiną

 

  • 1 puszka kukurydzy
  • 3/4 puszki czerwonej fasoli
  • 1 kg wieprzowego mięsa mielonego
  • 1 czerwona cebula
  • 3/4 szklanki koncentratu pomidorowego
  • pół łyżeczki posiekanej papryczki chili
  • 1 opakowanie tortilli
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Rożki z wieprzowiną
Tortille przygotować według przepisu na opakowaniu. Przygotować farsz: do obranej, posiekanej i zeszklonej cebuli wsypać pokrojone mięso. Stale mieszać. Smażyć 10 minut. Zalać koncentratem. Lekko podsmażyć. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Odsączyć kukurydzę i fasolę. Wsypać do farszu i smażyć ok. 5 minut. Po czym wymieszać z chili. Tak przygotowany farsz nakładać na przygotowane placki tortilli. Ukształtować rożki.