Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Rozmarynowe piersi z gęsi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Piersi doskonale smakują z czerwoną kapustą i jabłkiem prażonym z majerankiem

Rozmarynowe piersi z gęsi

Składniki:

Rozmarynowe piersi z gęsi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rozmarynowe piersi z gęsi

Piersi dokładnie czyścimy, płuczemy, wycieramy papierowym ręcznikiem, lekko solimy, a następnie obsmażamy z obu stron na rumiano na rozgrzanej patelni (najpierw przyrumieniamy skórkę), podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około godziny. Doprawiamy przyprawą do drobiu, pieprzem i rozmarynem. Imbir obieramy ze skórki, kroimy na cienkie talarki, które układamy na piersiach i dusimy jeszcze około 30 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.


 


 


Tagi:

przyprawy