Sposób przygotowania:
Rozmarynowo tymiankowe udka z warzywami
Udka myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki. Cukinie dobrze umyć nie obierać i pokroić w plasterki. Cebule pokroić w piórka. Olej połączyć z masłem rozgrzać i podsmażyć na nim udka złoto. Do podsmażonych udek dodać cebule i marchewkę . Podsmażyć wszystko razem i dolać ok 1 / 2 szklanki białego wina - zredukować alkohol. Następnie zalać 2 szklankami bulionu warzywnego. Gotować ok 10 min. Po tym czasie dodać pokrojoną paprykę i cukinię. Zagotować doprawić tymiankiem i rozmarynem. Gotować jeszcze ok 15 min. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze chwile aż sos się zredukuje.
zbysiowa