luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Dieta proteinowa Luny i Eliss

Udka w warzywach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Dietetyczne udka w warzywach.

Udka w warzywach

Składniki:

Udka w warzywach

 

  • 3 udka
  • pół puszki groszku
  • pół puszki kukurydzy
  • 2-3 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • pół cebuli
  • 2 szkl bulionu
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej

Sposób przygotowania:

Udka w warzywach
Udka oczyścić, zdjąć z nich skórkę, włożyć do bulionu, dodać posiekaną drobno cebulę i pokrojoną w kostkę marchewkę. Dusić pod przykryciem, Kiedy marchewka będzie miękka, dodać groszek i kukurydzę oraz przyprawy do smaku. Na koniec wyjąć na talerze udka a do warzyw dodać koncentrat i mąkę kukurydzianą. Wymieszać i zagotować.