Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Różnobarwne puree

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Potrawa ta rewelacyjnie zmieni codzienne obiady. Oryginalna, smaczna i łatwa w przygotowaniu. Nie zajmuje dużo czasu a efekt gwarantowany.

Różnobarwne puree

Składniki:

Różnobarwne puree

 

Sposób przygotowania:

Różnobarwne puree
Ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie. Odcedzić, troszkę ostudzić i pognieść tłuczkiem. Mleko podgrzać w garnku lub kuchence mikrofalowej i razem ze śmietaną dodać do ziemniaków. Mieszać aż powstanie jednolita masa. Dodać żółtko z jednego jajka i dalej ucierać. Szpinak zalać wrzątkiem i usmażyć na patelni wraz z czosnkiem pokrojonym w malutką kostkę, dodać do reszty składników. Na koniec dodać przecier pomidorowy, pęczek posikanego drobniutko koperku i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Podawać do drugiego dania obiadowego.