przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Różowa sałatka na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Efektowna, nie tylko w kolorze ale i smaku, sałatka na zimę.

Różowa sałatka na zimę Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Różowa sałatka na zimę

 

Sposób przygotowania:

Różowa sałatka na zimę
Buraki myjemy, ale nie obieramy ich. Gotujemy.Odstawiamy do ostygnięcia. Obieramy. Ścieramy je przy pomocy tarki o dużych oczkach, na wiórki. Scieramy też obraną surową marchewkę. Kapustę szatkujemy. Paprykę kroimy na niewielkie paseczki, zaś cebulę na półtalarki. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy w dużym garze. Wrzucamy do niej buraczki i gotujemy je 10 minut. Następnie dodajemy do garnka marchew i znowu gotujemy 10 minut. Czynność tę powtarzamy ze wszystkimi pozostałymi warzywami w tej kolejności : buraki - marchew-kapusta-cebula-papryka. Czyli łącznie gotować się będzie 50 minut. Gorącą sałatkę nakładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy. Pasteryzujemy 15 minut.
Różowa sałatka na zimę
Kiedy zimą brauje wokół kolorów-taka sałatka będzie jak znalazł!

Tagi:

buraki