Sposób przygotowania:
Różowy biszkopt przekładany
Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę i kolejno połączyć z cukrem oraz żółtkami.
Na końcu wmieszać mąkę przesianą z barwnikiem oraz proszkiem do pieczenia.
Całość przelać do tortownicy wysłanej papierem do pieczenia (tylko dno).
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30-40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 170 stopni..
Ostudzone ciasto przekroić na 3 części i przełożyć dowolnym nadzieniem.
Polewa:
Połamaną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i następnie połączyć z mlekiem.
Polewą polać wierzch ciasta.
Białka ubić na sztywną pianę i kolejno połączyć z cukrem oraz żółtkami.
Na końcu wmieszać mąkę przesianą z barwnikiem oraz proszkiem do pieczenia.
Całość przelać do tortownicy wysłanej papierem do pieczenia (tylko dno).
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30-40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 170 stopni..
Ostudzone ciasto przekroić na 3 części i przełożyć dowolnym nadzieniem.
Polewa:
Połamaną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i następnie połączyć z mlekiem.
Polewą polać wierzch ciasta.