Sposób przygotowania:
Różowy tort śmietankowy
Do miski wbić białka i ubić je na sztywną pianę następnie dodać cukier i jeszcze dokładnie ubijać aż cukier się rozpuści do puszystych białek dodać żółtka i dokładnie wymieszać następnie wsypać przesianą mąkę z kisielami i proszkiem do pieczenia wszystko dokładnie wymieszać i przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika na około 30 minut kontrolując by ciasto się nie spiekło.Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika a następnie z tortownicy i zaczekać aż ostygnie. Gdy ciasto stygnie przygotować należy krem:do wysokiego naczynia wlewamy schłodzoną śmietanę ,wsypujemy 2 łyżki cukru pudru i miksujemy aż śmietana ubije się na sztywno, do przygotowanej śmietany wlewamy zmiksowane truskawki i rozpuszczoną żelatynę wszystko dokładnie mieszamy. Przestudzony biszkopt należy przekroić na dwa lub trzy krążki i przełożyć kremem, boki i wierzch też posmarować kremem. Wierzch tortu można ozdobić świeżymi truskawkami.