aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Ruloniki boczkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne roladki z boczku....

Ruloniki boczkowe

Składniki:

Ruloniki boczkowe

 

  • 1 kg boczku
  • 1 bułka
  • 100 g wołowiny
  • 2 żółtka
  • 70 g sera twarogowego
  • 30 g ketchupu
  • majeranek
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Ruloniki boczkowe
Z boczku wycinamy skórę i rozklepujemy go tłuczkiem. Bułkę moczymy w wodzie i mielimy z mięsem wołowym i białym serem. Dodajemy żółtka i przyprawy, mieszamy. Rozkładamy taki przygotowany farsz na rozbitym boczku. Zawijamy w roladę. Polewamy ketchupem. Następnie zapiekamy około 40-50 minut w piekarniku w 180 stopniach. Można roladę związać nitką.