aleczka90

aleczka90

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

ruloniki z kurczaka

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

proste i wykwintne danie, zaskoczy wielu gości

ruloniki z kurczaka

Składniki:

ruloniki z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

ruloniki z kurczaka
Szpinak gotujemy, studzimy, po wystygnięciu kroimy i mieszamy z twarożkiem, gałką muszkatołową i pieprzem.
Filety kroimy na cieńsze plastry, smarujemy je masa ze szpnaku i twarożku. Zawijamy ruloniki. Każdy rulonik zawijamy jeszcze w boczek, spinamy wykałaczkami i pieczemy około 20 min w naczyniu żaroodpornym. Pod koniec pieczenia dodajemy wino. Przed podaniem kroimy w plasterki i polewamy sosem z wina.
Podawać z sałatką lub ziemniakami.