Sposób przygotowania:
ruloniki z kurczaka
Szpinak gotujemy, studzimy, po wystygnięciu kroimy i mieszamy z twarożkiem, gałką muszkatołową i pieprzem.
Filety kroimy na cieńsze plastry, smarujemy je masa ze szpnaku i twarożku. Zawijamy ruloniki. Każdy rulonik zawijamy jeszcze w boczek, spinamy wykałaczkami i pieczemy około 20 min w naczyniu żaroodpornym. Pod koniec pieczenia dodajemy wino. Przed podaniem kroimy w plasterki i polewamy sosem z wina.
Podawać z sałatką lub ziemniakami.
Filety kroimy na cieńsze plastry, smarujemy je masa ze szpnaku i twarożku. Zawijamy ruloniki. Każdy rulonik zawijamy jeszcze w boczek, spinamy wykałaczkami i pieczemy około 20 min w naczyniu żaroodpornym. Pod koniec pieczenia dodajemy wino. Przed podaniem kroimy w plasterki i polewamy sosem z wina.
Podawać z sałatką lub ziemniakami.
luna19
Kamila123
eli_555
wedith1
Jojo
evita0007
http://vivalavita.pl/przepis/rulonikizkurczaka-526.html